Transformatie van vastgoed
Transformatie gaat om het geven van een nieuwe functie aan een gebouw, waardoor een nieuwe, betere versie ontstaat. Een gebouw krijgt dus een tweede leven, een nieuwe toekomst. Het gaat om waarde creëren voor de nieuwe bewoners en voor de directe omgeving. Het toekennen van een nieuwe, andere functie van een gebouw kan enorme positieve impact hebben.
Transformatie begint met het goed kijken naar wat er nodig is. Naar de behoeften van de bewoners en de omgeving om er vervolgens op in te spelen. Dat vraagt om een duidelijke visie, creativiteit en moed. Want transformatie gaat vaak om het zien van mogelijkheden die anderen niet zien, om het maken van plannen die verder gaan dan de geijkte wegen en om het lef om aan deze plannen vast te houden, vaak tegen de stroom in, terwijl het speelveld vaak klein is. Het betreffende gebouw wordt in de meeste gevallen omringd door andere gebouwen en maakt onderdeel uit van een buurt met een eigen karakter. Transformatie biedt ook kansen. De kans om een bijdrage te leveren aan de samenleving en in te spelen op de behoeftes binnen deze samenleving, zoals een tekort aan woningen voor bepaalde doelgroepen en het bevorderen van duurzaamheid door niet volledig te slopen, maar te transformeren.
DeFlat Kleiburg
Een mooi voorbeeld van een geslaagde transformatie is Kleiburg: De Flat. Deze flat was volgens velen rijp voor de sloop, maar wij zagen een nieuwe toekomst en bombardeerden de flat tot klusflat. Bewoners konden voor een redelijke prijs een woning kopen en naar eigen inzicht opknappen. Een schot in de roos, waar de hele buurt van profiteerde en dat de nodige prijzen opleverde, waaronder de EU Mies Award & de Dutch Design Award.
Pier Scheveningen
Wat ooit een icoon was, raakte steeds meer in verval en dat eindigde in een faillissement. Wij zagen een nieuwe toekomst. Voor de korte termijn bliezen wij De Pier weer nieuw leven in en dat resulteerde in miljoenen bezoekers per jaar. Daarnaast werken wij aan een plan voor de lange termijn. Een plan waarover wij niet veel kunnen zeggen, maar wel dat deze de potentie heeft om De Pier wereldfaam te bezorgen.
Gele Scheikunde
Gele Scheikunde is een uniek complex met een rijk verleden. De plannen die wij hiervoor hebben ontwikkeld, die zich nog in de voorlopige ontwerpfase bevinden, bruisen van ambitie. De ambitie om van dit historische complex een schakelgebied te maken waar nieuwbouw en oudbouw samen komen. Waar de oude binnenstad en de campus van TU Delft in elkaar overlopen. Waar geborgenheid en levendigheid samengaan, oud en nieuw elkaar versterken. Met bijzondere getransformeerde loftwoningen, duurzame nieuwbouw, ruimte voor horeca en een groene binnentuin die rust biedt en tegelijkertijd het kloppend hart van de buurt is.